nakliyat nakliyat
DOLAR

27,5064$% 0.19

EURO

28,8763% 0.21

STERLİN

33,2931£% 0.21

GRAM ALTIN

1.614,25%0,08

ÇEYREK ALTIN

2.709,00%0,15

BİST100

8.513,54%0,31

BİTCOİN

751388฿%-1.33821

İmsak Vakti a 04:53
Giresun KAPALI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
X


Necati Tığlı’dan Balıkçılara Mesaj

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Necati TIĞLI, ‘Balıkçılara Rastgele’ dedi, misina ağlara yasak istedi.

Giresun Milletvekili Necati Tığlı, 15 Nisan 2022 tarihinde başlayan balık avı yasağının sona ermesine sayılı günler kala, ‘Vira Bismillah’ diyerek 1 Eylül gecesi itibariyle denize açılacak olan tüm balıkçılara kazasız, belasız ve bereketli sezonlar dilerken, misina ağlara olan tepkisini de dile getirdi.

‘VİRA BİSMİLLAH’ DEMEKLE BOL BALIK YAKALANMIYOR

Şartlar ve koşullar ne olursa olsun gelecek nesilleri düşünmek zorunda olan sorumlu ve sağduyu tüm tekne sahipleri ve balıkçıların, sürdürülebilirlik adına denizlerdeki nimetlerine sahip çıkmaları, onları korumaları, boy ve yasak limitlerine uymaları yönünde hatırlatma yapan  CHP’li Tığlı, “Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde balıkçı teknesine, esnaf tezgâhına, vatandaş sofrasına balık bekliyor. Vira bismillah demekle bol balık yakalanmıyor. Bol balık koruma demek, kontrol demek, denetim demek. Sürdürülebilirlik demek. Bunu da yapacak olan ticari teknede ki balıkçılar ile Tarım ve Orman Bakanlığı’dır” dedi.

MİSİNA AĞLARA İZİN VERENLERİN SORUMLULUĞU AĞIR OLUR

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı; “balıkçılarımıza sürdürülebilirlik için 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve 5/1 numaralı ticari amaçlı su ürünleri avcılığının düzenlenmesi hakkında çıkartılan Tebliğ’de yer alan kurallara harfiyen uymaları gerektiğini hatırlatıyorum. Dünyanın ve Avrupa’nın birçok ülkesinde canlılara olan zararları nedeniyle yasaklanmış olan Misina Ağ kullanımı bizim denizlerimizde de yasak. Ancak duyuyoruz ki Tarım ve Orman Bakanlığı denizlerimizde tekrar Misina Ağ kullanılmasına izin verecekmiş. Zararları nedeniyle daha önce bunu siz yasaklatmadınız mı? Şimdi ne oldu ne değişti de ya da kimlerin sizden böyle bir talebi oldu da serbest bırakacaksınız. Su altında onlarca yıl kalabilen bu misina ağların kullanımına kim izin verirse bilsin ki o doğa düşmanıdır. Canlı düşmanıdır.

Bakanlığın bürokratlarına, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün amirlerine, memurlarına seslenmek istiyorum. Sakın ola ki misina ağların kullanımını denizlerimizde serbest bırakacak bir uygulamaya evet demeyin. Bunun sorumluluğu da yaptırımı da vicdani yükü de ağır olur” çıkışını yaptı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

asdasdasd