Kelkit Vadisi’nin Yol Sorunlarını Kim Çözecek? – Giresun Kerasus Haber
DOLAR

44,0732$% 0.1

EURO

51,2235% -0.05

STERLİN

59,0078£% -0.09

GRAM ALTIN

7.222,14%0,58

ÇEYREK ALTIN

12.002,00%0,58

BİST100

13.078,93%1,05

BİTCOİN

3118730฿%-2.48457

Sabah Vakti a 02:00
Giresun KAPALI -6°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
X


Kelkit Vadisi’nin Yol Sorunlarını Kim Çözecek?

Kelkit Vadisi’nde bulunan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerimizin yol sorununa kimin el atacağı son günlerin en önemli sorunu haline geldi.

Eğribel zirvesinin ardında kalan ilçelerin sosyo-ekonomik gelişimine engel teşkil eden yol sorunun çözüme kavuşturulmasını beklerken Alucra ilçemizin değerleri yeni projeleri ile tüm dikkatleri üstlerine çekti.

Tarih kategorisi araştırmacı yazar Murat Dursun Tosun’un Şebinkarahisar ve Suşehri arasında kalan Kılıçkaya Barajı üzerine asma köprü projesi Giresun ilimizin Sivas ilimize bağlayıp İç Anadolu Bölgesi’ne ulaşım konforu yaşatmasını arzu ederken Alucra Belediyesi Başkan Vekili Erdem Ekşi tarihi İpekyolu’nun rehabilitasyon çalışmaları yapılarak yeniden canlandırılması ile yöre ilçelerimizi ekonomisine katma değer vereceği tezini savundu.

Tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasına vurgu yapan Erdem Ekşi; “Erzincan / Suşehri / Amasya Tarihi İpek Yolu üzerinde olan Şebinkarahisar yolunun eski Kınık Yolu’na alınması ve Kılıçkaya Barajı’na köprü yapılmak suretiyle bağlantısının köprü üzerinden Suşehri’ne yapılması rantabl ve misyonu olan bir yola kavuşturulması gerekmektedir.

Bayburt, Salyazı, Köse, Kelkit, Şiran, Alucra, Şebinkarahisar ve Suşehri Tarihi İpek Yolu 3 şeritli bir yol haline getirilmesi gerekmektedir. Hatta bu yol Bayburt’tan İspir yönüne Çoruh nehrini takip eden tek şeritli yolun çift şeritli bir yol haline getirilerek, ipek yolunun devamı olan yolumuz gerçek misyonuna kavuşmuş olacaktır.

Eskiden olduğu gibi İspir İlçesi, Bayburt’a bağlanmalıdır. Kelkit Vadisi’ni geliştirecek olan Salyazı Havalimanı da bölgede hava yolunun kullanma kabiliyetimizi artıracaktır. Yol olmadan hiçbir şey olmuyor. Kalkınma yollardan geçiyor.

Kelkit Platformu’na, Alucra Vakfı’na, Şebinkarahisar Vakfı’na, Şiran Dernekler Federasyonu’na, Kelkit Vakfı’na, Bayburt Dernekleri’ne büyük vazifeler düşmektedir. Tarihi İpek Yolumuzun 3 şeritli yol yapılması için hükümetimize ve Ulaştırma Bakanlığı’na gerekli lobi faaliyetlerini yürütmek zorunda ve sorumluluğu içindedir” dedi.

Haber: Yavuz Kayacık

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Eğribel Tüneli, Çift Tüpten Hizmet Veriyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.