44,2795$% 0.22
50,5902€% -0.78
58,5955£% -0.84
7.134,90%-0,98
11.684,00%-0,80
13.092,93%-1,45
3115233฿%-1.52946
02:00
Giresun İl Müftülüğü’ne bağlı Mustafa Mert Kur’an Kursuna devam eden 4-6 yaş grubu öğrenciler için Ramazan ayının güzelliklerini hissettirebilmek amacıyla ‘Tekne Orucu’ etkinliği düzenlendi.
Programda çocuklar ilk oruçlarını tutarak, öğle vaktinin girmesiyle birlikte hazırlanan ikramlıklar ile iftarlarını yaptı.
Çocukların sevincine ortak olan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, halk arasında sahur vaktinden öğle ezanına kadar yemek yenilmemesi anlamına gelen tekne orucuyla çocuklara, irade terbiyesinin aşılandığını vurguladı.
“ÇOCUKLARI RAMAZAN İKLİMİNE ALIŞTIRAN GELENEK”
Anadolu’nun eski ve köklü geleneklerinden biri olan tekne orucunu yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İl Müftüsü Kılıçbay; “Çocuklarımızı sevgi ve şefkatle büyütmek, onların iyi bir eğitim almasını temin etmek ve onları yarınlara hazırlamak, anne babalar olarak elbette görevimizdir. Bununla birlikte, gözbebeğimiz yavrularımıza bırakacağımız en değerli miras, onların yüce dinimiz İslam’ı doğru bir şekilde öğrenmelerini ve iyi birer Müslüman, iyi birer insan olarak yetişmelerini sağlamaktır. Onlara Rabbimizi, Peygamberimizi, Kitabımızı tanıtmaktır.
Bilhassa içinde bulunduğumuz rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan, bunun için güzel bir fırsattır. Tekne orucu da alimlerin küçük yaştaki çocukları oruca alıştırmak için önerdikleri tenkiye orucuna dayanmaktadır.” dedi.
“ÇOCUKLUK HATIRALARI BİR ÖMÜR SİLİNMEZ”
Çocukların İslamiyet’le, camiyle, mihrapla, minberle, kürsüyle buluşmasının büyük bir rahmet vesilesi olduğunu ifade eden Müftü Kılıçbay; “Ramazan, çocukları camiye, cemaate, ibadete alıştırır. Bu kutlu ayda huşu ile kılınan namazlar, teravihler, yapılan zikirler, hep birlikte getirilen tekbirler, salavatlar ve aminler, çocukların gönül dünyalarında silinmez hatıralar bırakır. İftarıyla, sahuruyla, teravih namazıyla, okunan mevlitlerle çocuklar Ramazan’ı severler.
Ramazan’ın minik yavrular açısından olabildiğince hoş geçen bir zaman dilimine dönüşmesi ve çocuklarımızın Ramazan’ın maneviyatını doya doya yaşamaları için toplum olarak özveriyle hareket edelim.” diye konuştu.
Programa İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.
Program sonunda öğrencilere bir Ramazan geleneği olan ‘Diş Kirası’ hediyesi verildi.
Minik Yüreklerden, Şehitlere Vefa
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.