45,1767$% -0.04
53,0560€% -0.03
61,5330£% -0.07
6.721,30%0,09
10.892,00%0,33
14.442,56%0,92
3547880฿%2.88814
02:00
Giresun Üniversitesi gelişim alanında bulunan ve birliğin en değerli gayrimenkulünün satış kararına en başından beri karşı çıkan gündeme taşıyan Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan bu işin peşini bırakmıyor.
Karan, son günlerde bazı ulusal düzeyde gazete ve televizyonlarda konudan alakasız açıklamalarda bulunarak, FİSKOBİRLİK’in bir kuruş dahi borcu olmadığını savunarak, algı oluşturmaya çalışan FİSKOBİRLİK’in AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’a ‘Hodri Meydan’ diyerek birliğin mali tablosunu kalem kalem kamuoyuna açıklamaya davet etti.
Başkan Karan; “FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ın bazı görsel ve yazılı medyada, ‘FİSKOBİRLİK’in piyasaya, bankalara ve devlet kurumlarına borcunun bulunmadığı, isteyen ortak / üyelerin başvurusu halinde inceleme yapabileceği’ minvalinde açıklama yapmıştır. Birliğin son iş yılına ait faaliyet raporu ve bilançosu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından tayin edilecek Mali Müşavirler tarafından incelenmesi kaydıyla kamuoyu adına talep ediyoruz. Ayrıca bu bağlamda ben de bir Bağımsız Denetçi, Mali Müşavir ve Giresun Merkez FİSKOBİRLİK Kooperatifi ortağı olarak, Bayraktar’ın çağrısı doğrultusunda mali verileri incelemek istiyorum. Dilekçe ile başvuruda bulunarak birliğin mali tablosunu talep edeceğim. Hodri Meydan” dedi.
Karan, önceden hazırlanmış çanak sorularla değil, FİSKOBİRLİK’in merkezi Giresun’da basının karşısına geçip; birliğin geleceği, mali yapısı, gayrimenkul satışları ve 2. Organize Sanayi Bölgesi yatırımıyla ilgili sorulara cevap vermesini beklediklerini de belirterek; “Ne kadar doğru olduğu tartışmaya açık olan, ‘FİSKOBİRLİK’in bir kuruş borcu yok’ demekle bu işten sıyrılamazsın Lütfi Efendi” ifadelerini kullandı.
Belediye, Kaldırım İşgalleri İçin Harekete Geçti