Ordu Alucra El Ele – Giresun Kerasus Haber
DOLAR

41,3305$% 0,25

EURO

48,6419% 0,46

STERLİN

56,2302£% 0,25

GRAM ALTIN

4.887,73%0,07

ÇEYREK ALTIN

8.083,00%0,06

BİST100

11.000,26%6,06

BİTCOİN

4753789฿%-0.24979

Sabah Vakti a 02:00
Giresun AÇIK 13°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a


Ordu Alucra El Ele

ALYÖRER, 2. Birlik ve Beraberlik Şöleni için hazırlıklara başladı.

Ordu Alucra Merkez ve Yöresi Kültür Sanat Turizm Dayanışma Derneği (ALYÖREDER), geçen yıl büyük ilgi gören 1. Alucralılar Birlik ve Beraberlik Şöleni’nin ardından, bu yıl daha geniş katılımlı ve kapsamlı bir programla 2. şölen için çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz yıl Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde Akyazı Mesire Alanı’nda düzenlenen ilk şölen, Alucralı hemşehrilerin bir araya geldiği, kültürel bağların güçlendiği anlamlı bir buluşma olmuştu. ‘Özümüzden Bugüne’ sloganıyla gerçekleştirilen bu ilk etkinlik, hem derneğin tanıtımı hem de kültürel birlikteliğin yeniden tesisi açısından önemli bir adım olarak kayda geçti.

Bu yılki şölen, 28 Eylül 2025 Pazar günü, 10.00 – 18.00 saatleri arasında, Altınordu Akyazı Mahallesi Kör Nokta Mevkii’nde gerçekleştirilecek. Etkinlik, Kelkit Vadisi’nden yükselen bir kültürel çağrı niteliğinde olacak.

Programın sunuculuğunu Mahmut Gündüz üstlenecek. Günün anlam ve önemine dair açılış konuşması ise Dernek Başkanı Mümtaz Metinyurt tarafından yapılacak.

Bu yılki şölen, aynı zamanda Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz 2025 Olağan Meclis Toplantısı’nda Alucra’yı ‘Kardeş Şehir’ ilan etmesi nedeniyle çok daha anlamlı hale geldi. Bu kapsamda belirlenen ‘Ordu Alucra El Ele’ sloganı ile, kardeşlik ve dayanışma vurgusu güçlü bir şekilde öne çıkacak. Başkan Metinyurt, bu anlamlı karardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, tüm Ordu halkını ve Türkiye’nin dört bir yanındaki Alucralıları bu büyük buluşmaya davet etti.

Programda Karadeniz’in sevilen sesi Vatan Candan, kemençe üstadı Murat Sönmez ve zurnasıyla yöre kültürünü temsil eden Mustafa Tuna sahne alacak. Ayrıca çeşitli sürpriz sanatçılar da programa renk katacak.

ALYÖREDER tarafından yapılan açıklamada, programa Ordu ilinin idari ve mülki amirleri, siyasi parti il ve ilçe başkanları, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları ve Türkiye’nin dört bir yanından Alucralı vatandaşların davet edildiği belirtildi. Katılımın bu yıl çok daha yüksek olması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen ilk şölende mehter takımı gösterisi, keşkek ağası seçimi, 528 kişilik keşkek ikramı ve yöresel halk oyunları ile dolu dolu bir program gerçekleştirilmişti. Bu yıl da benzer bir program akışı planlanıyor. Keşkek ağası seçiminin ardından, yöre kültürünü yaşatacak olan şölenle devam edilecek. Geleneksel tatlar, müzik, halk oyunları ve birlik ruhu ile donatılmış bu etkinlik; hem geçmişi yaşatacak hem de kültürel mirasın geleceğe taşınmasına vesile olacak.

Dernek Başkanı Mümtaz Metinyurt, yapılacak etkinliğin yalnızca bir kültürel şölen olmadığını, aynı zamanda hemşehriler arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendiren bir platform olduğunu vurguladı. Bu yılın teması olan ‘Ordu Alucra El Ele’, kardeş şehir ilanının da etkisiyle güçlü bir toplumsal birliktelik mesajı taşıyor.

Tüm Alucralı hemşehrilerimiz ve Ordu halkı, 28 Eylül Pazar günü Akyazı Mahallesi Kör Nokta’da düzenlenecek bu anlamlı buluşmaya davetlidir.

Haber: Yavuz Kayacık

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Müftü Kılıçbay: “Aile, İnsanın En Güvenli Limanıdır”