Türkiye Yazarlar Birliği Ordu Şubesi’nde Güven Tazelendi – Giresun Kerasus Haber
DOLAR

43,5053$% 0.21

EURO

51,9019% -0.32

STERLİN

59,8617£% -0.28

GRAM ALTIN

7.117,23%-5,48

ÇEYREK ALTIN

12.041,00%-6,10

BİST100

13.713,66%-0,85

BİTCOİN

3595928฿%-5.73555

Sabah Vakti a 02:00
Giresun HAFİF KAR YAĞIŞLI -4°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a


Türkiye Yazarlar Birliği Ordu Şubesi’nde Güven Tazelendi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ordu Şubesi’nin olağan kongresi 25 Ocak’ta gerçekleştirildi.

Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan, aslen Giresun Alucralı olup Ordulu hemşehrimiz olan Gökhan Akçiçek, üyelerin oylarıyla yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

Kongrede yapılan seçim sonucunda TYB Ordu Şubesi’nin yeni dönem yönetim kurulu da belirlendi. Yönetim Kurulu’nda Ömer Umur, Nurten Kelebekli, Salih Zeki Kalyoncu ve Turan Efendioğlu yer aldı. Yeni yönetimin, Ordu’da edebiyat ve kültür faaliyetlerini daha da canlandırmaya yönelik çalışmalar yürütmesi bekleniyor.

Denetleme Kurulu üyeliklerine Muzaffer Günay, Murat Kömür ve Dursun Yılmaz seçildi. Şubenin Genel Merkez Delegesi olarak ise Mehmet Ali Aydın görevlendirildi.

Kongrede söz alan üyeler, Türkiye Yazarlar Birliği’nin Ordu’daki kültürel ve edebi faaliyetlerde önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekti. Yeni dönemde özellikle genç kalemlere alan açılması, edebiyat söyleşileri, imza günleri ve kültürel etkinliklerin artırılması yönünde temenniler dile getirildi.

Yeniden başkanlığa seçilen Gökhan Akçiçek’in önümüzdeki süreçte hem yerel yazarları daha görünür kılacak çalışmalara ağırlık vermesi hem de TYB Genel Merkezi ile koordineli projeler geliştirmesi bekleniyor. Kongre, hatıra fotoğrafı çekimi ve üyeler arası sohbetle sona erdi.

GÖKHAN AKÇİÇEK KİMDİR?

Giresun İli Alucra İlçesi Karaağaç Mahallesi’nden olan Gökhan Akçiçek, 15 Mart 1961’de Ordu’da doğdu. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü mezunudur.

1982 yılında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde başladığı kamu görevini, Millî Eğitim Bakanlığı’nın taşra teşkilatlarında sürdürmüş, 2007 yılında Ordu’da emekli olmuştur. Eğitim camiası içindeki uzun yıllara dayanan birikimi, özellikle çocuklara yönelik kaleme aldığı eserlerine güçlü bir pedagojik zemin kazandırmıştır.

Şiir ve yazıları; Varlık, Dergâh, Hece, Türk Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyat Ortamı gibi Türkiye’nin önde gelen edebiyat dergilerinde yayımlanmıştır. Bazı şiirleri ders kitaplarına alınmış; eserleri Arapça, İngilizce ve İspanyolcaya çevrilmiştir. Ulusal ve uluslararası birçok kültür etkinliğine şair ve yazar olarak davet edilmiştir.

ÖDÜLLERİ

Gökhan Akçiçek’in edebiyat yolculuğu çok sayıda ödülle taçlandırılmıştır:

1992 – Millî Eğitim Bakanlığı Çocuk Kitapları Şiir Ödülü

1995 – Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülü

2018 – Kocaeli Yükseköğrenim Vakfı Çocuk Edebiyatı Şiir Ödülü

2022 – Arif Baş Çocuk Edebiyatı Şiir Jüri Özel Ödülü

Haber: Yavuz Kayacık

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TİRDEF’te Kritik Seçimi Necdet Demirel Kazandı