Atık Su Arıtma Tesisinde Test Aşamalarına Geçildi – Giresun Kerasus Haber
DOLAR

42,0421$% 0,33

EURO

48,8907% 0,53

STERLİN

56,0169£% 0,33

GRAM ALTIN

5.530,89%-0,25

ÇEYREK ALTIN

9.562,00%-0,22

BİST100

10.941,79%3,14

BİTCOİN

4806440฿%2.72944

Sabah Vakti a 02:00
Giresun AZ BULUTLU
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a


Atık Su Arıtma Tesisinde Test Aşamalarına Geçildi

Köse: “Şehrimizin en büyük sorunlarından birisi çözüme kavuşuyor.”

Avrupa Birliği, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Giresun Belediyesi tarafından finanse edilen Atık Su Arıtma Tesisi Projesi tamamlanmak üzere.

Yüzde 77’si Avrupa Birliği, yüzde 9’u Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yüzde 14’ü ise Giresun Belediyesi tarafından karşılanan 22 Milyon Euro bedelli projede test aşamalarına geçildi.

Giresun’un altyapı ve atık su arıtma sorununu kökten çözüme kavuşturacak olan projede test aşamalarının tamamlanmasının ardından tesisin yakın zamanda Giresun Belediyesi’ne teslim edilerek hizmete gireceği bildirildi.

Batlama yolu girişine projelendirilen tesis son sistem teknoloji ve bazı yönleriyle Türkiye’de ilk olacak ve aynı zamanda kendi elektriğini kendisi üretecek.

Bilindiği üzere proje arıtma tesisi ve kanal toplama sistemi olarak iki koldan yürütülmüştü.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ise, tesiste test aşamalarına geçilmesinin son derece sevindirici olduğunu belirterek; “Şehrimizin en büyük sorunlarından birisi çözüme kavuşuyor. Artık test aşamasına geçilen Atık Su Arıtma Tesisi şehrimizin kanalizasyon sorununu tümden ortadan kaldıracak ve temiz bir çevre gelişecek. Aynı zamanda bu tesisimizle birlikte plajımıza mavi bayrak almaya da hak kazanacağız ve bu bayrağı da plajımıza gururla asacağız. Atık Su Arıtma Tesisi projesinin şehrimize ve bölgemize bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyor, projede emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İçme Suyu Güçlendirme Çalışmaları Sürüyor