38,7786$% 0.39
43,8944€% 0.27
51,6488£% 0.37
4.142,72%0,97
6.802,00%0,62
9.390,51%1,20
4019045฿%0.42021
“Son günlerde sosyal medya ve yerel basında Siirt Kitap Fuarı üzerinden oluşturulmaya çalışılan algı ve kıyaslamanın paylaşıldığı görülmektedir.
Bahsi geçen Siirt Kitap Fuarı; Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi, Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Alışveriş Merkezi tarafından organize edildiği açık ve nettir.
Siirt Kitap Fuarı’na bir Alışveriş Merkezi (AVM) mekanı sponsorluk karşılığı vermiş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü stantların kiralanması için Bakanlık tarafından ayrılan proje ödeneğini ödemiş, Siirt Belediyesi Kitap Fuarı’nın tanıtım, tasarım ve reklam mecrası kiralama, baskı ve uygulamaları ile gelen misafirlerin yemek ve ulaşım gibi masraflarını karşılamış, Siirt Valiliği de diğer maliyetleri üstlenmiş olduğu anlaşılmaktadır.
Siirt Kitap Fuarı’nda çoğu giderlerin doğrudan temin ile yapılmış olması ve sadece Bakanlık’tan alınan bütçenin ihale edilmiş olması nedeniyle EKAP sisteminde görünen fiyat üzerinden algı oluşturulması kesinlikle kabul edilemez.
Siirt Kitap Fuarı 7 gün sürmüş olup, ulusal 16 tane yazar misafir edilmiştir. Bu misafirlerden 3 tanesi Siirt kökenli yazar olması nedeniyle telif ödenmemiştir. Bu misafirlerin sadece ulaşım, konaklama ve yemek ikramları karşılanmıştır.
3 kurum ve 1 AVM’nin sponsorluğunda düzenlenen Siirt Kitap Fuarı’na ayrıca Siirtli iş adamları kitap severlere dağıtılmak üzere kitap hediye çeklerinin bedellerini üstlenmiştir.
Tüm bunların ışığında 3 kurumun ve 1 AVM’nin Siirt Kitap Fuarı’nı 800 bin TL üzerinde bir maliyetle gerçekleştirmiştir.”
Konforlu Yaşam İçin Şehrin Her Bölgesinde Çalışmalar Devam Ediyor