Piraziz’de Tarihi Gün – Giresun Kerasus Haber
DOLAR

47,9496$%0,07

EURO

56,1619%0,30

STERLİN

65,5334£%0,43

GRAM ALTIN

6.890,04%-1,13

ÇEYREK ALTIN

11.209,00%-1,20

BİST100

%

BİTCOİN

3447284฿%11.6

Sabah Vakti a 02:00
Giresun AZ BULUTLU 15°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
X


Piraziz’de Tarihi Gün

İlk hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Giresun’un Piraziz ilçesinde bir ilk gerçekleşti. Piraziz İlçe Müftülüğü koordinesinde düzenlenen törenle, örgün eğitimle birlikte hafızlıklarını tamamlayan 3 ortaokul öğrencisi icazetnamelerini alarak büyük bir gurur yaşattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaklığında yürütülen “Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” meyvelerini vermeye devam ediyor. Proje kapsamında Piraziz Ortaokulu ve Piraziz Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nda eğitim gören Abdülkadir Aktay, Çınar Bekdaş ve İzzetcan Yılmaz, hafızlık eğitimini başarmanın ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı’nı da geçerek icazet almaya hak kazandı.

Piraziz Pazaryeri’nde gerçekleştirilen tarihi merasim, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“GELECEĞE EMANET YETİŞTİRİYORUZ”

Merasimin açış konuşmasını yapan Piraziz İlçe Müftüsü Mehmet Ayın, ilçede ilk kez böylesi bir etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Kur’an-ı Kerim, nazil olduğu günden itibaren cahiliye karanlığını aydınlığa çevirmiştir. Kursumuzun ilk öğrencileri büyük fedakarlıklar göstererek bu kutlu yolda ilk adımı attılar. Kararlılığımız her yıl yeni hafızlar yetiştirmektir. Anne ve babalardan istirhamımız evlatlarını bizlere emanet etmeleridir.”

“AYDINLIK YOLU HAFIZLARIMIZ SÜRDÜRÜYOR”

Törende söz alan Giresun İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Avcı, Kur’an ve Sünnet’i karanlıkları aydınlatan bir güneşe benzeterek; “Tıpkı Piraziz’in manevi mimarı Şeyh İdris’in açtığı yol gibi, hafızlarımız da bu gayretleriyle hayırlı bir çığır açmışlardır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı İhtisas ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Eşref Görgülü ise konuşmasında hafızlığın ruhu besleyen yönüne dikkat çekerek:

“Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar. Bugün burada açan bu çiçekler yeni bir kutlu baharın habercisidir. Kur’an kurslarımız evlatlarımızın manevi açlığını giderecek müstesna mekanlardır.” değerlendirmesinde bulundu.

DUALARLA İCAZETLERİNİ ALDILAR

Konuşmaların ardından Kur’an kursu öğreticileriyle sahneye çıkan 3 genç hafız, Kur’an-ı Kerim’in kısa surelerini okudu. Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş’in yaptığı duanın ardından öğrencilere icazetnameleri ve hediyeleri takdim edildi.

YOĞUN KATILIM

İlçede ilk kez düzenlenen icazet törenine; Piraziz Kaymakamı Kadir Kılıç, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Giresun İl Müftü Yardımcısı Sibel Gül Ülker, Trabzon İl Müftü Yardımcıları Haydar Bektaşoğlu ve Yusuf Kaya, Keşap İlçe Müftüsü Hüseyin İspiroğlu, Dereli İlçe Müftüsü Dursun Sekmen, Trabzon Ortahisar İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz’ın yanı sıra din görevlileri, öğrenci aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Alucralı Genç Yazar Reyhan Çödek’ten, YSK’de Büyük Başarı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.