Sanayiciye Yeni Bir Yol Açılmalı – Giresun Kerasus Haber
DOLAR

45,4063$% 0.09

EURO

53,3693% -0.19

STERLİN

61,5005£% -0.42

GRAM ALTIN

6.867,14%-0,55

ÇEYREK ALTIN

11.138,00%-0,71

BİST100

14.935,67%-1,31

BİTCOİN

3665841฿%-0.44846

Sabah Vakti a 02:00
Giresun PARÇALI AZ BULUTLU 11°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
X


Sanayiciye Yeni Bir Yol Açılmalı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, sanayinin sürdürülebilir üretim yapabilmesi için ucuz ve uzun vadeli krediye erişimin hayati önem taşıdığını söyledi.

Mevcut finansman sisteminin sanayiciyi zor durumda bıraktığını belirten Çakırmelikoğlu, yeni bir finansal mekanizmanın artık kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti.

Finans kuruluşları ile sanayicilerin karşı karşıya gelmediği bir yapının oluşturulması gerektiğini dile getiren Çakırmelikoğlu, “Finansal gücü üretim gücüne çevirecek yeni bir finansal mekanizmaya ihtiyaç ortaya çıkmıştır. Sanayici, finans sisteminde ucuz ve uzun vadeli krediye her zaman ulaşabilmelidir” dedi.

Dünyadaki üretici finansman modellerine dikkat çeken Çakırmelikoğlu, gelişmiş ekonomilerde üreticilerin finansman ihtiyacının büyük bölümünü sermaye piyasalarından karşıladığını, bankacılık sisteminin ise daha sınırlı kullanıldığını söyledi.

Türkiye’de ise bunun tam tersinin yaşandığını kaydeden Çakırmelikoğlu, “Ülkemizde üreticilerin finansman ihtiyacının yüzde 90’a yakını bankacılık sistemi üzerinden karşılanıyor. Bu durum, en küçük kredi daralmasında bile sanayicinin ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Sanayi üretiminin güçlenmesi için finansman yapısının yeniden ele alınması gerektiğini belirten Çakırmelikoğlu, üreticinin daha güçlü sermaye piyasalarına erişiminin sağlanmasının önemine dikkat çekti.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Taşbaşı Parkı’nın Altında Yatan 400 Yıllık Sır

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.