34,2452$% 0.28
37,6376€% -0.37
45,0841£% 0
2.921,73%0,22
4.978,00%0,00
9.109,34%2,37
2131138฿%2.25785
“Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında yürütülecek olan 2024 yılı büyükbaş hayvancılık desteklemelerinden; TÜRKVET’te kayıtlı, destekleme yılı içinde ülkemizde doğmuş ve doğduğu işletme numarası ile cinsiyeti, ana kulak numarası ve doğum tarihi bilgileri mevcut, TÜRKVET kayıtlarına göre en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış, programlı aşıları (dişilerde brusella ve şap, erkeklerde şap) yapılmış ve VETBİS’e kaydedilmiş buzağılar/malaklar faydalandırılacaktır.
BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ:
Buzağı desteği için; desteklemeyi hangi tarımsal amaçlı örgüt üzerinden almak istiyorlarsa almak istedikleri örgüt üzerinden, kooperatifler aracılığıyla almak isteyenler bölge veya il üst birlikleri üzerinden, soy kütüğü ilave desteklemesi için damızlık sığır yetiştiricileri il birlikleri üzerinden, herhangi bir örgüte üye olmayanlar ise doğrudan il/ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunacaktır.
Malak desteği için; damızlık manda yetiştiricileri birliğine üye olan yetiştiriciler birlikler aracılığıyla, üye olmayan yetiştiriciler ise il/ilçe müdürlüklerine yazılı olarak başvuruda bulunacaktır.
BAŞVURU ZAMANI:
Başvurular, birinci dönem için; 2 Eylül 2024 tarihi itibariyle başlamış olup, 2 Aralık 2024 tarihi mesai bitimine kadar devam edecektir. İkinci dönem için ise 1 Nisan 2025-15 Haziran 2025 tarihleri arasında başvuruda bulunulacaktır. Birinci dönemde başvurusu olan yetiştiriciler, ikinci dönem içinde başvuru yapmış sayılacaktır. Birinci dönemde başvuru yapamayanlar ikinci dönemde başvuru yapabilecektir.
TEMEL BUZAĞI/MALAK DESTEĞİ VE İLAVE DESTEK TUTARLARI:
İlave destekler; temel buzağı/malak desteğini hak eden buzağılara/malaklara istenilen şartlar sağlandığı taktirde temel desteğe ilave olarak verilecektir.
Tebliğe göre ‘Destekleme sürecinde ilgili mevzuat kapsamında, buzağı/malakların küpelenmesi ve TÜRKVET’e kaydedilmesi; buzağıların E-Islaha, malakların MIS’a kaydettirilmesi, programlı aşılarının yaptırılması ve işletme bilgileri ile desteklemeye esas verilerin kayıt sistemlerinde güncellenmesinden yetiştiriciler’ sorumlu olacaktır.
Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen yetiştiricilerimiz; Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüze, ilçelerde ise Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerimize başvurabilirler.”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.