27,1439$% 0.06
28,9105€% 0
33,3222£% -0.1
1.678,18%0,23
2.770,00%0,14
8.000,46%3,64
723385฿%-1.0824
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı; “Engelli yurttaşlarımızın toplumsal hayata aktif katılımları sağlanmalı ve eşit yurttaşlık şartları mümkün kılınmalıdır. Eğitim, sağlık, ulaşım ve istihdamda karşılaştıkları engeller bir bir ortadan kaldırılmalıdır” dedi.
“ENGELLİ BİREYLERİN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİDİR”
Sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak ve sosyal devleti güçlü kılmak adına engelli bireylerin çağdaş yaşamın gerektirdiği olanaklara her alanda kavuşmalarının temel bir insan hakkı olduğunu ifade eden CHP’li Tığlı; “Bedensel engelli kişilerin ihtiyacı olan tekerlekli sandalyelerin reçete edilerek yenilenme süresi 5 yıldan 2 yıla indirilmesi gerekmektedir. Toplumun bir parçası olan engelli bireylerin, hak ve özgürlüklerden tam ve eşit olarak yararlanması, haklarının güvence altına alınmasını ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi devletin asli görevlerinden bir tanesidir” açıklamasını yaptı.
Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a soruları şöyle:
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.