48,6696$%0,05
55,9811€%0,29
65,3615£%0,44
6.744,98%1,13
11.025,00%0,84
%
3720241฿%0.73679

Tarihinde ilk kez yükseldiği Giresun Süper Amatör Lig’deki ilk sezonunda büyük bir mücadele örneği sergileyen ve ligde kalmayı başaran Alucraspor kulübü, yeni sezonda aynı imkansızlıkları aşamayarak sahalardan uzaklaşmak zorunda kaldı.
Kulüp yönetiminden ve yerel spor çevrelerinden edinilen bilgilere göre, amatör kulüplerin en büyük dayanağı olan sürdürülebilir maddi kaynakların sağlanamaması bu kararda ana etken oldu. Geçtiğimiz sezon büyük fedakarlıklar ve özverili bir mücadeleyle ligde tutunmayı başaran Alucraspor; artan deplasman, konaklama, ekipman ve genel yönetim giderleri karşısında çaresiz kaldı. İlçe esnafı, gurbetteki iş insanları ve yerel sivil toplum kuruluşlarının imkanlarının bir noktadan sonra yetersiz kalması, kulübün idari olarak faaliyetlerini sürdürmesini imkansız hale getirdi.
Süper Amatör Lig kura çekimi ve sezon hazırlıkları sürecinde yaşanan bu gelişmeler, Alucra’da ve bölge futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İlçe gençliğinin sporla buluşmasında ve yörenin adının yeşil sahalarda duyurulmasında kritik bir köprü görevi üstlenen kulübün lige katılamayacak olması sporseverler arasında üzüntüyle karşılandı. Kulüp yetkilileri ve taraftarlar, amatör sporun devlet kurumları, yerel yöneticiler, bölge milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasından daha güçlü ve kalıcı bir sahiplenme görmesi gerektiğine dikkat çekti.
Alucra’nın önemli ortak değerlerinden biri olan Alucraspor’un yaşadığı bu süreç, amatör spor kulüplerinin finansal sürdürülebilirlik sorunlarını bir kez daha gündeme taşıdı. Kulübün gelecekte yeniden sahalara dönebilmesi ve kurumsal bir yapıya kavuşabilmesi için ilçe dinamiklerinin ortak bir strateji belirlemesi bekleniyor.
Haber: Yavuz Kayacık

Giresun Kerasusspor’dan, Başkan Köse’ye Ziyaret
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.