TÜRMOB Denetleme Kurulu’nda Neler Oluyor? – Giresun Kerasus Haber
DOLAR

45,1731$% -0.04

EURO

53,1925% 0.24

STERLİN

61,7334£% 0.27

GRAM ALTIN

6.686,68%-0,42

ÇEYREK ALTIN

10.851,00%-0,06

BİST100

14.442,56%0,92

BİTCOİN

3555252฿%2.85388

Sabah Vakti a 02:00
Giresun HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
X


TÜRMOB Denetleme Kurulu’nda Neler Oluyor?

16 Ekim Pazar günü yapılan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Kurulu’nda yapılan seçimler sonucunda açıklanan sonuçlara yapılan itirazlar 4 Kasım günü sonuçlanmasına rağmen bugüne kadar Denetleme Kurulu’nda, Kurul Başkanı seçilemedi.

Esasında yönetmelik çok açık olmasına ve seçilen YMM tek ise Kurulun Başkanı olur demesine rağmen TÜRMOB sitesinde seçilen üyelerin tamamı Kurul Üyesi sıfatıyla görülüyor.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz SMMM İbrahim Balcıoğlu; “Konu çok açık. Denetleme Kurulu’na seçilen YMM tek ise o Kurulun Başkanı’dır. Birden fazla YMM seçildi ise gizli oyla biri Başkan seçilir. Konuyla ilgili düzenleme bence Anayasa, Yasa ve insan haklarına aykırı olarak düzenlenmiştir. Meslek camiasında azınlık bir gruba mesleği yönetme hakkı verilmiştir. Bu üçüncü dünya ülkelerinde bile olmayan bir düzenlemedir. Böyle bir düzenleme ile oligarşik bir yapı öngörülmüştür. 33 yıldır bu Yasa ve Yönetmeliklerle mesleği dikensiz gül bahçesi gibi yönetenler ilk defa gerçekle yüz yüze gelmişlerdir. İlk defa ikinin birden küçük olduğu durumla karşılaşanlar şimdi ne yapacaklarını bilmiyorlar. Yapılan işlem kanuni bir Kurulu çalışamaz hale getirmektir. Derhal Denetleme Kurulu Başkanı ilan edilmeli ve Kurul çalışır hale getirilmelidir. Kurul çalışamaz halde bırakılırsa seçilen arkadaşlar suç duyurusunda bulunmalıdır” dedi.

Gelinen bu noktada denetleme kuruluna seçilen YMM Kemal Tığoğulları, SMMM Mehmet Erkan Azizoğlu ve Ömer Faruk Tokgöz’ün görüşleri merak ediliyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Doğum Tescil Süresi Kısaldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.